Cirkuläret #16

Föreningsstämma 19 april kl 19.00
Föreningsstämman äger rum onsdagen den 19 april kl 19:00. Vi kommer hålla till i Sofia församling, stora salen. Kallelse har gått ut separat. Om du vill ha mat och dryck på stämman anmäler du detta senast den 12 april till stamman@ljuset.se
Vårstädning
Vårstädning lördag 29/4 kl 10-12. Var med och hjälp till när gården ska göras fin inför vår och sommar! Vi tar bland annat fram utemöblerna och föreningen bjuder på fika.
OVK
En påminnelse har gått ut till medlemmar som fått anmärkningar på brister som behöver åtgärdas efter senaste OVK. Dessa lägenheter kommer kontrolleras vid ombesiktning.
Hållbarhet – hjälp föreningen att spara
BRF Ljuset arbetar aktivt med en mängd olika hållbarhetsfrågor. Inom alla områden; miljömässiga, ekonomiska och social hållbarhet. Som medlem i BRF Ljuset kan du dra ditt strå till stacken.Läs mer om vattenbesparande åtgärderLäs mer om energibesparande åtgärder
Hissarna
Hissarna har fått en modernisering och det sista arbetet slutförs i april. Styrelsen har haft en genomgång med leverantören och vissa detaljer kommer att justeras. Vissa av er har säkert noterat att hissarna emellanåt stått still efter moderniseringen. Nya standarder har medfört att hissen stannar automatiskt om grinden öppnas innan den nått avsatt våningsplan. För att starta hissen igen behöver en tekniker tillkallas. Detta är en säkerhetsanordning som vi inte kan komma runt, så en uppmaning är att vara noga med att invänta att hissen stannat innan ni öppnar grinden. Sprid gärna informationen så slipper vi onödiga jourkostnader för föreningen. 
En förening är aldrig bättre än dess medlemmar
Vi vill alla ha trivsamma gemensamhetsutrymmen i vår fina förening. Det händer att styrelsen mottar klagomål som handlar om andra medlemmars oförmåga att hålla ordning tex. att det är stökigt i tvättstugan eller i soprummet. Tänk på att det är dina grannar som får städa efter dig om du inte gör det. Alla behöver ta eget ansvar, så kom ihåg att lämna tvättstugan och soprummet rent och snyggt. Eller överraska din granne och lämna lokalerna ännu finare än när du kom? Tillsammans hjälps vi åt!
 Cyklar
En påminnelse om att nya cykeltillstånd finns att hämta på expeditionen tisdagar 19.00-19.30. Cykelparkeringarna är till för cyklande medlemmar. För att nyttja cykelparkeringarna behöver du ett tillstånd.  Tillstånd märkta 2019 är giltiga tom 30/4 2023. Från och med maj gäller endast tillstånd märkta 2023. För besökande och cyklar utan tillstånd finns cykelparkering utanför gården på Klippgatan och Bondegatan. 
 Hoppas vi ses på stämman och att våren snart är här! ☀️