Ljuset har en tvättstuga som finns i källaren i uppgång 5. Den är brukbar kl 7-22 (övrig tid är strömmen avstängd). Där finns tre bokningsbara tvättstugor med två tvättmaskiner och en torktumlare i varje. Dessutom finns en fjärde tvättstuga som ej är bokningsbar utan används när den är ledig. Man får använda den även om man har en bokad tvättstuga samtidigt.

Håll rent efter dig! Luddfiltret är som bekant ett föremål för osämja i föreningen. Det finns sopskyffel för att ta upp spilld tvättpulver. Skölj ur tvättmedels facket. Lämna luckorna öppna. Hela tvättstugan städas två gånger i veckan, men då förutsätts tvättstugorna vara olåsta.

⛔️ Det är förbjudet att använda klorin, färgningsmedel eller starkt parfymerat tvättmedel i föreningens maskiner. Inga andra kemikalier än tvätt- och mjukmedel är tillåtna.

När du börjar ditt pass ska du nudda din tagg på bokningstavlan. Bokad tid är reserverad i 30 minuter, därefter är den fri att disponeras av andra. Du disponerar torktumlare 1 timme in på nästa pass men nästa tvättare blir säkert glad om du är snabbare.

Torkskåpen är inte bokningsbara. Är innehållet helt torrt får du naturligtvis tömma skåpet.

Hur bokar man?

Du bokar tvättid på med din elektroniska nyckel på bokningstavlan utanför tvättstuga 3 eller på webbokningen. Kom ihåg att om du glömmer att blippa din tag på terminalen när du påbörjar passet kan någon annan efter 30 minuter boka din tid.

Kvarglömda kläder

Det är olagligt att föra bort något som helst från tvättstugan. Det finns ett särskilt utrymme för kvarlämnade effekter. Här ska ägaren kunna räkna med att hitta det hen tappat bort under lång tid efteråt. Utrymmet töms med jämna mellanrum av styrelsen. Kläderna tas då till stadsmissionen.

Det förekommer stölder om än sällan. Just lakan är vanligt att man blir av med, men de är ju å andra sidan lätta att förväxla! Saker har en tendens att komma tillbaka efter några dagar, så leta igen!