Cirkuläret #18 2023

📝Hälsning från ordförande
Sommaren ser ut att avslutas med ett riktigt högtryck och många verkar ha kunnat njuta av vår fina innergård under den varma helgen. Apropå värme så har styrelsen startat ett omfattande projekt för att få bukt med kalla lägenheter under vintern. Detta inkluderar prioriterade satsningar för att effektivisera vår energi samt budgetöversyn. Mer info om detta kommer i brevlådan inom kort. Hoppas ni alla haft en bra sommar trots de långa regnperioderna, själv ser jag fram emot en innehållsrik höst för brf Ljuset 🙂 
📁 Kontorshotellet har öppnat!
Kontorshotellet ger våra medlemmar och boende möjlighet att boka en kontorsarbetsplats till ett självkostnadspris. Läs mer på hemsidan: kontorshotell
🍂Höststädning av gården 14 oktober
Välkomna till årets höststädning lördagen den 14 oktober kl 10.00-12.00. Höststädningen är ett bra tillfälle att lära känna dina grannar. Det kommer att bjudas på kaffe/te och smörgåsar. Vi är många som bor i Brf Ljuset och vi behöver hjälpas åt för att hålla ordning i våra gemensamma utrymmen. Under årets höststädning fokuserar vi på att:
Rengöra och ställa in de målade utemöblerna samt cafeborden för vinterförvaring.
Plocka skräp på gården.
Rensa cyklar som inte har 2023 års märkning
Varmt välkomna!
🛏️ Gästlägenheter
Våra fina gästlägenheter används flitigt och det är fantastiskt att de finns. Dessvärre har det under en längre tid försvunnit diverse städmaterial. På förekommen anledning ska städmaterial i gästlägenheterna numera tillhandahållas av den medlem som gör gästlägenhetsbokningen. Det vill säga, om dina vänner hyr lägenheten så ser du som bokande medlem till att det städas och att gästerna har tillgång till exempelvis skurmedel, diskmedel och annat som behövs. Kom ihåg att tömma lägenheten på skräp och annat, inklusive  kylvaror.
🏘️ Facebook-sidan Brf Ljuset på Södermalm
Facebook-sidan är till för medlemmar i föreningen som vill kommunicera med varandra om stort och smått. Den fungerar inte för felanmälan eller direkt kommunikation med styrelsen. För felanmälan, se nedan och för kommunikation med styrelsen mailar du till styrelsen@ljuset.se. Du kan också besöka expeditionen på tisdagar kl 19.00-19.30.
🛠️Felanmälan
Kom ihåg att felanmälan görs direkt till Spetsudden, inte via Facebook eller styrelsemailen. På så sätt får du bäst och snabbast hjälp vid problem med din lägenhet och andra fel du upptäcker i fastigheten. Läs mer på hemsidan, under ”Felanmälan och ärenden
Önskar er en fin början på hösten!
Vänligen, Styrelsen