Cirkuläret #17 2023

☀️ Sommarhälsning från ordförande
Tack till alla som kunde vara med på årets föreningsstämma! Det blev en bra uppslutning med trevlig stämning. Stämman har för mig blivit en symbol för att det snart är sommar och semester. Styrelsen har sitt sista möte inför sommaruppehållet den 14 juni och det är extra kul att vi nu fått tillskott med ytterligare tre personer för att fördela arbetet i vår stora förening. Jag och styrelsen vill passa på att önska alla medlemmar en härlig sommar! /Jakob Svensson
🌻 Gården under sommaren
Vår fina innergård är en fantastisk oas på Södermalm, speciellt under sommaren. Här får du sola, fika, bjuda på middag, grilla och liknande. Här finns också en sandlåda för barn att leka i.Kom ihåg att det är lyhört och att allt som sägs på gården, även i samtalston, hörs in i de lägenheter som har fönster mot gården. Efter kl 22 ska det vara tyst på gården, så runda av i god tid. Om du är värd för en middag på gården är du ansvarig för att dina gäster inte skräpar ner, är högljudda eller på något annat sätt  skapar vantrivsel för dina grannar. Vi hoppas på en fin sommar och att många nyttjar vår gemensamma tomt och trädgård!
🌺 Vattning på gården
Det spås bli en varm och torr sommar. Odlingsgruppen tar hand om och vattnar odlingslådorna. Däremot kan blomrabatterna utefter husväggarna behöva lite extra vatten. Vattenslangar finns på gårdens båda kortsidor, dessa är alla boende fria att använda liksom gårdens vattenkannor. När vattentunnan är installerad kommer även det eventuella regnvattnet att kunna användas till blomrabatterna.Stockholms vatten och avfall uppmanar oss alla att använda vattnet hållbart och endast vattna på kvällar eller tidig morgon.
⚠️ Korttidsuthyrning via sajt
En vänlig påminnelse: ”Det är inte tillåtet att genom andrahandsuthyrning upplåta sin bostadsrätt utan tillstånd. All andrahandsuthyrning ska godkännas av styrelsen. Det ska finnas ”skäl” enligt bostadsrättslagen och hyresgästen skall vara namngiven. Detta omöjliggör i princip semesteruthyrning via Airbnb och liknande sajter. Styrelsen övervakar dessa sajter kontinuerligt och tar in tips från andra medlemmar. Varje fall beivras. Otillåten andrahandsuthyrning av lägenhet kan leda till att bostadsrätten förverkas”
🖼️ Loppis i augusti
Lördag 2/9 är det dags för vår årliga loppis på gården kl 13-16. Vill du sälja? Anmäl intresse till loppis@ljuset.se. Föreningen bjuder på kostnad för bord och fika.
🔓Sommarstängt på expeditionen
Expeditionen kommer att hållas stängd under sommaren från och med 27  juni till och med 8 augusti. Om du under den tiden vill kontakta oss i styrelsen går det bra att maila oss på styrelsen@ljuset.se eller lägga en lapp i brevlådan, Åsögatan 174.
Ha en fin sommar!
Önskar Styrelsen