Från valberedningen i brf Ljuset

Ljuset söker engagerade medlemmar till styrelsen. Inför årets föreningsstämma söker valberedningen engagerade boende som är intresserade av att vara med och förvalta vår förening och fastighet.

Styrelsens uppgift är att förvalta föreningen och fastigheten så att den överlever i ”evig tid”. Ledamotens viktigaste bidrag är sin ansvarskänsla, långsiktighet, och sitt sunda förnuft samt vilja att ta itu med olika löpande ansvarsuppgifter och för tillfället pågående projekt.

Arbetsinsatser arvoderas enligt stämmans beslut. Styrelsen sammanträder cirka en gång per månad och för detta utgår ett fast arvode. Dessutom utgår timarvode för den tid man lägger ned på exempelvis löpande ansvarsuppgifter, pågående projekt och bemanning under expeditionstid.

Styrelsen består av lekmän som arbetar med hjälp av SBC för ekonomisk förvaltning och Spetsudden för fastighetsförvaltning. Vid behov anlitar vi även annan specifik kompetens.

För verksamhetsåret 2022/2023 behöver styrelsen utse en ny kassör. Därför söker vi särskilt efter kandidater med som är intresserade av ekonomi. Specifika kunskaper om brf-ekonomiska finns stöd och utbildningar för.

Valberedningen blir också extra glad om några av de yngre medlemmarna i föreningen anmäler intresse. Har du frågor om styrelsearbete och vad det innebär att kandidera? Tveka inte att kontakta Valberedningen! Vi nås på valberedningen@ljuset.se

Vänliga hälsningar, Ann Kylén och Anna Sjöblom
Valberedningen Brf Ljuset