Cirkuläret #12 2022

Hej alla medlemmar i Brf Ljuset!Cirkuläret är ett nyhetsbrev för medlemmar, andrahands- och lokalhyresgäster i Brf Ljuset. För de färskaste nyheterna håll koll på vår hemsida & vill du kommunicera med de andra boende i föreningen kan du de på vår facebooksida.  
☀️Sommarhälsning från ordförandeÄntligen är sommaren här med sol och bad i antågande.Tack till alla som kunde komma till årets stämma. Stämman summerar det gångna året, blickar framåt och är ett ypperligt tillfälle att träffa sina grannar. Det är ibland viktigt att påminnas om att vi tillsammans skapar förutsättningarna för en lyckad bostadsrättsförening. Ett glädjande besked är att styrelsen fick tillskott av fyra nya personer som efterträder avgående ledamöter och suppleanter. Några av er har säkert redan hört att restaurang NOOK lämnar oss då de kommer expandera sin verksamhet och behöver större lokaler. Det är såklart tråkigt då vi varit nöjda med deras verksamhet, men vi har redan varit i dialog med andra restaurangägare med ambition att bibehålla liknande höga kvalitet. Just nu håller vi på att se över avtal med en speciell aktör som vi hoppas ska kunna leverera ett nytt spännande koncept till vårt kvarter redan i oktober. Jag och styrelsen vill önska alla medlemmar en härlig sommar! Jakob Svensson, ordförande
📠ExpeditionenExpeditionen kommer att hållas stängd under sommaren mellan den 22 juni och den 15 augusti. Om du under den tiden vill kontakta oss i styrelsen går det bra att maila oss på styrelsen@ljuset.se eller lägga en lapp i brevlådan.  
🏠TrivselreglerInför sommaren vill vi gärna påminna om Ljusets trivselregler. Se hemsidan www.ljuset.se/garden eller anslagstavlor mot innergården i respektive port. Alla boende i Brf Ljuset har lika stort ansvar för att vi alla ska trivas i huset och på gården. 
🌱💦GårdenGörans Mark och Trädgård tar hand om det mesta som rör vår fina gård. Odlingsgruppen ser till att det växer i Odlingslådorna och vattnar dessa. Som boende i föreningen får du gärna hjälpa till att vattna blomrabatter utefter husväggarna. Vattenslang och vattenkannor finns på båda sidor av gården. Ser du en torr rabatt, ge den gärna lite vatten.  Du kan odla i kruka utefter husväggarna men ta hand om det du ställer ut. Om du har plantor du vill skänka till gården placera dessa vid odlingslådorna så vet vi att de plantorna tillhör oss alla. Du kan alltid kontakta odlingsgruppen på odling@ljuset.seDu är välkommen att skörda från odlingslådorna och ta gärna en titt på kopparhuset så får du tips om vad som är klart för skörd.  
⚠️AirbnbEn vänlig påminnelse, utdrag från Ljusets hemsida:”Det är inte tillåtet att genom andrahandsuthyrning upplåta sin bostadsrätt utan tillstånd. All andrahandsuthyrning ska godkännas av styrelsen. Det ska finnas ”skäl” enligt bostadsrättslagen och hyresgästen skall vara namngiven.Detta omöjliggör i princip semesteruthyrning via Airbnb och liknande sajter.Styrelsen övervakar dessa sajter kontinuerligt och tar in tips från andra medlemmar. Varje fall beivras. Otillåten andrahandsuthyrning av lägenhet kan leda till att bostadsrätten förverkas” 
🖼 Loppis augusti Lördag 27/8 är det dags för vår årliga loppis på gården kl 13-16. Vill du sälja? Anmäl intresse till loppis@ljuset.se. Föreningen bjuder på bord och fika. 
Styrelsen önskar er en finfin sommar!