BRF Ljuset Nyhetsbrev – Cirkuläret #10

🌾🌤️Vårstädning
Vårstädning lördagen den 30/4 kl 10-12. Var med och hjälp till när gården ska göras fin inför vår och sommar!  Mer info kommer att sättas upp i trapphusen när det närmar sig. 
📠 Kontorshotellet 
Styrelsen har nu formellt beslutat att omvandla några tomma lokaler till kontorshotell. Arbetet med detta har pågått en tid och även blivit fördröjt pga arbetsbelastning och pandemin. Under våren kommer vi utforma en modell för finansiering och hoppas kunna färdigställa arbetet innan sommaren. För er som inte känner till detta är kontorshotellet tänkt att vara en arbetsplats att hyra för oss medlemmar. Vilket kan passa bra för de som jobbar hemifrån men samtidigt vill komma ifrån sin lägenhet. Vi återkommer med mer information så snart uthyrning är möjlig.  
🔧 Byte Cemi till Spetsudden 
Som vi meddelat i tidigare nyhetsbrev har nu Spetsudden tagit över den tekniska förvaltningen av vår förening. Styrelsen har haft veckovisa avstämningar och följt upp alla pågående ärenden från Cemi. Överlämningen har gått smidigt och vi hoppas att ni som haft behov av att komma i kontakt med Spetsudden upplevt en effektiv ärendehantering. 
🧑🏻‍💻 BRF Ljusets hemsida
För att hjälpa boende med de vanligaste frågorna kring sitt boende eller vår förening har vi en superbra hemsida (www.ljuset.se) där vi försökt samla svaren. Vi uppmanar er att om ni har någon fråga eller fundering att kolla in hemsidan först och finner ni inte svaret så är de bara att maila styrelsen. De vanligaste frågorna vi får i styrelsen som hemsidan kan hjälpa med är dessa:
1. Hur söker jag  cykeltillstånd? 
2. Jag har tappat bort min blipp, hur fixar jag ny? 
3. Nått har gått sönder på huset, hur felanmäler jag det? 
⚠️Vind och trapphus 
Det är strängt förbjudet att placera föremål utanför förråd eller i trapphus! I dagsläget finns det föremål i vägen på vinden, norra sidan av fastigheten samt i gångarna vid säkerhetsförråden i uppgång 6-7. Detta utgör en säkerhetsrisk för såväl boende som för våra entreprenörer. Vind och trapphus måste hållas fria från föremål för allas säkerhet.  
🌱 Komposterna  
Vi har nu placerat ett hönsnät över trädgårdskomposterna. Anledningen är att det hamnar oönskat material i komposterna. Industriellt odlade krukväxter dvs de som säljs i affärer ska kastas i brännbart. Dessa växter behandlas med tillväxthämmande medel för att växterna ska få önskad form. Ämnen som sedan ligger kvar länge i jorden och bryts ner långsamt.Vi vill gärna få fram fin jord i trädgårdskomposterna som ger stora och friska växter. Så hjälp oss att inte sprida dessa tillväxthämmande medel i naturen,  de hör inte hemma där.