Cirkuläret #14

❄️ Julhälsning från ordförande
Nu är det snart en månad kvar till julafton, hoppas ni börjar få lite julkänsla nu när snön börjar lägga sig. Tack till alla som var med och bidrog till höststädningen! Skulle nog klassa vår innegård som en av de bästa i stan. I tidigare nyhetsbrev meddelade vi att styrelsen varit proaktiva i att bemöta den ekonomiska oro som råder i samhället och som även drabbar oss. Från den 1/1 2023 höjs därmed avgiften med några hundralappar (15%) per lägenhet. Detta är ett strategiskt beslut för att ta höjd och kunna bemöta de ökade kostnader som skett på alla fronter. Hellre agera nu än att vara efterklok. 2022 börjar också lida mot sitt slut och jag vill passa på att önska alla en god jul och ett gott nytt år! Jakob Svensson, ordförande
🎄 Julgransresning första advent
Den 27 november kl 14 är det dags för den årliga julgransresningen! Varmt välkomna till en mysig tradition i Brf Ljuset. Vi hjälps åt att resa granen på gården och värmer oss med glögg och fika. Det kommer att finnas julklappar till barnen.
🚒  Brandvarnardagen 1 december
Under vinterhalvåret ökar inomhusbränderna i svenska hushåll och för att skydda Brf Ljuset mot brand uppmanar vi er att testa era brandvarnare. Enligt våra stadgar är det lägenhetsnyttjarens ansvar att se till att brandvarnaren fungerar. Testa din brandvarnare genom att trycka på testknappen. Hör du en larmsignal så fungerar både batteri och funktion. Uppstår ingen larmsignal så byt ut antingen batteri eller hela brandvarnaren.  Se även till att ha extra batteri hemma och städa av din brandvarnare med jämna mellanrum. Mer allmännyttig information om brandsäkerhet och brandvarnardagen finns att läsa på Brandskyddsföreningens hemsida www.brandskyddsforeningen.se
🚪 Information om när koden inte funkar i portarna
Oftast beror detta på att man slagit in felaktig kod flera gånger efter varandra. Efter en stund fungerar det igen så ha lite tålamod och gå in i en annan port om du inte ids vänta.
🚲 Cyklar
Cykelparkeringarna är till för cyklande medlemmar. På höststädningen gjordes en cykelrensning av cyklar utan tillstånd. Det går att få tillbaka din cykel, mot beskrivning, om den är bortrensad, maila i så fall till styrelsen. 2023 kommer nya tillstånd att utfärdas, mer information kommer. 
Styrelsen önskar er en god jul!