Badrummen börjar bli gamla

De flesta badrummen i föreningen kan åldersbestämmas till 1994. De är ålderstigna, med andra ord och i dessa sammanhang finns det inget aktningsvärt med hög ålder. Det finns en risk för vattenskador när tätskiktet spricker.

Störst risk är vid golvbrunnen. Där ansluter tätskiktet och där rinner det mycket vatten. Men även vid skarvar bildas sprickor lätt. Obetänksamma innehavare kanske har gjort hål i tätskiktet för att hänga upp saker. (Sådant ska alltid utföras av fackman.)

Det är bostadsrättshavaren som ansvarar för badrummets skick och underhåll. Om det inte håller måttet måste du som ägare byta ut tätskiktet och golvbrunn.

Från och med nu kommer styrelsen regelbundet påminna om våra åldrande badrum och inkludera informationen i vår information till nya medlemmar. Om olyckan är framme ska ingen kunna säga att de inte visste det.