Nya personuppgiftslagen

Om du läser detta på mejl betyder det att du lämnat samtycke till att stå med i kontaktregistret. 160 personer har så gjort, men vi hoppas det blir fler. Det har inte gått någon förbi att EU-direktivet GDPR blir svensk lag 25 maj. Det innebär en hel del jobb men är också förhoppningsvis något positivt. Ljuset ligger väl till tidsmässigt och styrelsens ordförande Martin Camitz ska i vår gå på kurs i ämnet.

De främsta fördelarna är medvetenheten, att vi i styrelsen har koll på vilka personuppgifter som finns, var, hur de brukas och varför. Vi ska kunna svara på dessa frågor från våra medlemmar. Om det inte finns goda skäl att spara personuppgifter ska de tas bort.

Nästa styrelse kommer ha en personuppgiftsansvarig med koll på t ex biträdesavtal med alla våra partners som har tillgång till era personuppgifter, SBC tex. Till sitt förfogande har hen ett levande dokument där inventeringen av alla personuppgifter. Var finns detta dokument? På Dropbox (en molntjänst) naturligtvis, tillsammans med en drös av era personuppgifter. Är det lämpligt? Ja, det är en av alla frågor som vi kommer sätta oss in i.

Här får du lite mer info om vad de nya reglerna innebär för oss. http://www.bostadsratterna.se/allt-om-bostadsratt/artiklar/gdpr-guide-till-de-nya-reglerna

Om du har frågor eller synpunkter, mejla styrelsen@ljuset.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *