Cirkuläret #13 2022

🍁 Hösthälsning från ordförande
Orolig omvärld och vad händer i Ljuset?
Ingen har väl missat nyhetsrapporteringen om ökad inflation, höjda räntor och en allmänt tuffare ekonomisk tillvaro. Brf Ljuset har under lång tid haft en god ekonomi (så även nu), men i och med den osäkerhet vi står inför med ökade elpriser och generellt sett ökade kostnader på alla fronter, påverkas även vår budget. Styrelsen behöver ta ansvar för att bibehålla en fortsatt god ekonomi i föreningen och minimera risken att vi drabbas av ekonomiska bakslag. Jag vill med detta nyhetsbrev flagga för att månadsavgiften sannolikt kommer höjas från och med årsskiftet. Vi för just nu en dialog med vår ekonomiska förvaltning och tittar på olika scenarion och lösningar. Som medlem kan du bl.a. hjälpa till att minska på kostnaderna genom att vara sparsam med din elförbrukning och minska värmesvinnet. Se vår hemsida för tips: Värme i Brf Ljuset 
En glad nyhet är att vi har fått en ny hyresgäst, restaurang Checa. De serverar peruansk mat med hög kvalitet och har fått goda recensioner. 
Jag och styrelsen önskar er alla en härlig höst!
Jakob Svensson, ordförande
🍂  Höststädning 22 oktober
Lördagen den 22 oktober kl 10.00 är det dags för årets Höststädning. Vi är många som bor här i Brf Ljuset och vi behöver hjälpas åt för att hålla ordning i våra gemensamma utrymmen. Agendan för årets Höststädning är;
-Rengöra och ställa in de målade utemöblerna samt cafeborden för vinterförvaring.
-Plocka skräp på gården.Städa i cykelförrådet.
-Städning av vindsutrymmen. 
Höststädningen är också ett bra tillfälle att lära känna dina grannar och träffa styrelsen. Det kommer att bjudas på kaffe/te och smörgåsar. Varmt välkomna!
🏠  OVK
Det har återigen blivit dags för en obligatorisk ventilationskontroll vilket genomförs regelbundet. Arbetet, som kommer genomföras av DQ-vent, startar den 7 november och beräknas vara klart 24 november. Information om när det är dags för din lägenhet kommer i brevlådan och vi kommer även skicka ut en påminnelse via mail. 
🔧  Hissrenovering
Det pågår en modernisering av hissarna och arbetet vid Bondegatan och Borgmästargatan startar vecka 47. Dessvärre har några hissar haft lite ”barnsjukdomar” och stått still även efter den tekniska uppfräschningen, vilket vi påtalat till S:t Eriks Hiss. Felanmälningar om hissen sker via Spetsudden.
🚲 Cyklar på gården
Vi vill  påminna om att cyklar endast får parkeras på avsedda platser och ej får hindra framkomligheten på gården. Se Cykelparkering.
Styrelsen önskar er en härlig höst och hoppas vi ses på höststädningen!