🍎Odlingsgruppen

SkördesĂ€songen Ă€r hĂ€r. LĂ€s gĂ€rna pĂ„ ”Kopparhuset” vad som för tillfĂ€llet Ă€r i sĂ€song och kan skördas, det stĂ„r skrivet med vita krita pĂ„ vĂ€ggen som vetter mot odlingslĂ„dorna. Tex Ă€r det nu en bra tid för rabarber. TĂ€nk pĂ„ att ej klippa av bladen utan skörda de yttre bladen med ett litet ryck sĂ„ kan vi fortsĂ€tta att skörda rabarber hela sommaren. Instruktioner finns Ă€ven vid rabarberplantorna. 

Vi har komposter pÄ gÄrden, dessa Àr endast till för trÀdgÄrdsavfall. Odlingsgruppen försöker med hjÀlp av trÀdgÄrdsavfall fÄ fram en fin mullrik jord till vÄra odlingslÄdor. Fruktrester, snittblommor och krukvÀxter hör inte hemma i komposten pÄ gÄrden. Fruktrester kan locka till sig stadens rÄttor. Fruktrester komposteras med fördel i de bruna papperspÄsarna som lÀmnas i soprummet.

Är du intresserad av att odla, rensa ogrĂ€s och vattna kontakta gĂ€rna Ljusets Odlingsgrupp.