Bortglömt i tvättstugan

Att 261 hushålls snabbt kan bygga berg av cyklar är bekant. Lika snabbt går det i tvättstugan där det finns en skrubb för bortglömda textilier. Precis som för cyklar måste styrelsen engagera sig för att det inte ska bli ohanterligt och för att vi har ansvar för att regler och lagar följs.

Med jämna mellanrum rensar styrelsen ut skrubben och skänker till stadsmissionen. Innan det sker förvarar vi dem ett tag i våra förråd. Ett dyrbart plagg kan ju ha hamnat i skrubben nära inpå utrensningen om man har otur.

Naturligtvis får bara styrelsen hantera bortglömda saker. Det som finns i skrubben är inte bortskänkt eller på något annat sätt allmän egendom. Det är ägodelar som tillhör någon.

Att ta något från skrubben som inte tillhör dig är ett brott.

Allt som oftast råkar någon ta fel laken från torkrummet eller få med sig något annat hem. Det kommer oftast omgående tillbaka. Visst förekommer även rena stölder. Men om man glömt något ska man kunna lita på att man kan hitta det igen i skrubben under lång tid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *