Soprumslukt

Tack för era synpunkter! Vi vet. Uppgång 10 luktar fortfarande sopor och vårt vanliga svar är att vi jobbar på det, vilket också är sanning. Vi visste att det skulle ta lång tid att lösa men vi förstår att boende irriterar sig på detta.
 
De goda nyheterna är att det har blivit bättre.
 
Vi har tätat och tätat om i flera omgångar. Senast var det Nomor som med ståltrådsgaller såg till att inga råttor kunde äta sig igenom gjorda tätningar.
 
Vi har också lagat den yttre dörren flera gånger. Det är av yttersta vikt att denna är stängd. Ventilationen sätts annars ur spel och luft trycks ut genom innerdörren. Nu verkar den gå att både öppna och stänga lätt, vilket är grundläggande funktioner för en dörr.
 
Enligt subjektiva bedömare har lukten mildrats. För boende är allt annat än bra dock klen tröst. Men var inte oroliga, vi är inte klara. Vi hade hoppats att dessa åtgärder skulle bevisa att ventilationen klarade sin uppgift förutsatt att rummet var tätt. Nu återstår bara att se hur den inre dörren fungerar.
 
Därför testar vi nu att hålla den inre dörren stängd i två veckors tid.
 
Om det då visar sig att lukten försvinner från trapphuset, då går vi vidare med åtgärder. Vi kan öka varvtalet på fläkten, permanent eller just vid dörröppningen. Vi kan sätta en gardin mellan stora rummet och det lilla.
 
De två återstående alternativen efter det är deprimerande. Antingen stänger vi innerdörren permanent eller så accepterar vi en viss lukt av sopor i trappuppgången. Vänta med era synpunkter tills vi står inför det beslutet.
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *