Nya tunnelbanan

Storstockholm förändras. I synnerhet Sofia står inför stora förändringar det kommande 10 åren. Busslinjer kommer dras om och senast 2025 kommer blå linje mot Nacka och Söderort gå rakt under vårt hus, om än på stort djup.
 
Styrelsen bevakar händelserna och senast var vi på öppet hus i samband med en samrådsperiod som nu pågår. Det som är intressant för vår del är var den södra uppgången hamnar, var busslinjerna ska dras, buller i samband med bygget samt skador på huset.
 
De sista frågorna är enkla. Buller och skador ska minimeras och föreningen ska som fastighetsägare se till att det blir så enligt alla till buds stående medel.
 
Det är sannolikt att den norra uppgången hamnar vid Tjärhovsplan. Båda kommer bestå av enbart hissar.
 
Utredningen om var uppgångarna kommer ligga har inte påbörjats. Men utredningsområdet inritad på kartan täcker in halva huset. ”…mellan Skånegatan och Åsögatan, i höjd med Borgmästargatan, står det.”
 
Vill ni ha en uppgång insprängd i Vita Bergen? Eller ska den ligga mitt i någon av korsningarna på Borgmästargatan? Lägenhetsvärden och trivsel står på spel.
 
Som privatperson kan du göra din röst hörd flera gånger under utredningsperioden och genom flera kanaler. Just nu pågår den första samrådsperioden. Vi uppmanar dig att skriva dina synpunkter och farhågor på Landstingets hemsida http://www.sll.se/nyatunnelbanan/. Vi kommer uppmana dig att göra så även kommande samrådsperioder.
 
Som förening kan vi påverka med en något starkare röst. Styrelsen har ännu inte tagit ställning om någonting och det kanske vi aldrig kommer att göra heller. Vill vi ha busslinjerna nära eller långt bort? 
 
Du kan alltså påverka genom föreningen också. Gör din röst hörd på stämman, kontakta styrelsen eller kandidera till styrelsen själv.
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *