Din värmeräkning: 7500 kr

Nu går vi in i vintersäsongen. Säkra tecken är att elementen är varma och Fortum byter till vintertaxa på värmen och vattnet. Ca 7500 kr per år betalar varje lägenhet för sin värme och det är föreningens i särklass största löpande kostnad. 

Det är utetemperaturen som avgör om värmen ska slås av eller sättas på. När det börjar bli kallt på hösten så är vår utrustning inställd så att värmen slås på om temperaturen går under 10 grader på natten. På hösten varierar dock nattemperaturen och därför är alltid systemet lite svajigt innan utetempen är kontinuerligt under 10 grader. 
 
Inomhustemperaturen ska vara +/- 21 grader, men diffar lite mellan lägenheterna. Om din lägenhet blir kall i vinter, felanmäl till fastighetsskötaren. Men innan du gör det, kolla att du inte släpper in kalluft via delvis öppna fönster, öppna ventiler osv. Om man har framtagna undergolv får man räkna med en kallare lägenhet, då den då läcker värme genom golvet och springorna mellan undergolv och yttervägg.
 
Innan du skruvar upp elementen:
  • Se till att fönstren är stängda och att tätningslisterna sitter bra och är rena från damm och smuts .
  • Stäng ventilerna (inte helt)
  • Stäng badrumsdörren
  • Klä dig varmare
  • Har du framtaget undergolv (smala furubrädor) bor du i en extra otät lägenhet och får acceptera lite lägre temperatur.
 
 Dubbeldörrarna i trapphuset fyller en funktion och det är nu dags att hålla dem stängda. Visa hänsyn mot de som har vägg mot dörrarna och stäng dem försiktigt nattetid.
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *