OVK vecka 50

Under 2010/2011 genomförde vi en omfattande ventilationsåtgärd, där aluminiumslangarna i ventilationskanalerna togs bort. Detta gjorde vi för att fastigheten underkänts vid OVK:n 2009. (OVK = Obligatorisk Ventilations Kontroll). Nu när slangarna är borttagna, ska vi därför göra en ny OVK för att visa att de brister som uppdagades 2009 är åtgärdade.
 
Föreningen och därmed alla vi delägare riskerar vite från Stockholm Stad om vi inte genomför denna kontroll. Så det är därför oerhört vikigt att alla som aviseras ger tillträde i enlighet med föreningens stadga.
 
Alla lägenheter berörs inte denna gång. De lägenheter som berörs kommer att aviseras av vår ventilationskontrollant Arno Raukas. I avisering finns information om nyckelinlämning. Avisering sker vecka 49.
 
De lägenheter som kommer att aviseras (baserat på anmärkningar från föregående protokoll) är: 
 
– De lägenheter där köksfläkt anslutits till ventilationskanal. Endast kolfilterfläktar är tillåtna och man får absolut inte ansluta till ventilationskanal. Berörda lägenheter fick en anmodan till rättelse vid föregående kontroll.
 
– De lägenheter som ej gav tillträde vid förra kontrollen. Berörda lägenheter fick en anmodan till rättelse vid föregående kontroll.
 
– Specifika lägenheter som till styrelsen har framfört önskemål om extrakontroll. (Lägenhet 29, 192, 209, 214 och 229)
 
Om du inte får en avisering under vecka 49, men ändå vill att din lägenhet kontrolleras, kontakta vår kontrollant Arno Raukas:
 
Raukas Ventilation AB
Herrhagsvägen 124
122 60 ENSKEDE
Tel: 070-826 23 26
Mail: 
raukas@gmail.com
Hemsida: http://raukasventilation.se/
 
 
 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *