đŸȘš Sammanslagning av lĂ€genheter

Trivs du i Ljuset men bor trĂ„ngt? Varför inte slĂ„ ihop tvĂ„ lĂ€genheter?Att slĂ„ samman lĂ€genheter Ă€r en populĂ€r sport i föreningen, bĂ„de horisontellt och vertikalt. Styrelsen kĂ€nner till 6 sammanslagningar varav en lĂ€genhet som bestĂ„r av hela 3 enskilda objekt. Styrelsen uppmuntrar företeelsen. Vi har ett överflöd av smĂ„ ettor med relativt hög omsĂ€ttning, som ofta hyrs ut eller Ă€r övernattningslĂ€genheter, och ofta Ă€r förstagĂ„ngslĂ€genheter. HĂ€r ska vi sĂ€rskilt understryka att alla medlemmar Ă€r en tillgĂ„ng i vĂ„r vĂ€lmĂ„ende förening! Men föreningen mĂ„r bra av balans. Större lĂ€genheter ger mer lĂ„ngsiktigt boende, mer engagemang och mindre slitage och konflikter. SĂ„ om ni gĂ„r i tankar att köpa ut grannen sĂ„ kan ni förvĂ€nta er stöd av styrelsen.
En frÄga som kommer upp Àr hur den juridiska sammanslagningen gÄr till och det enkla svaret Àr att det görs inte normalt, det Àr alldeles för komplicerat. Objekten fortsÀtter vara separerade och inga intressenter sÄsom mÀklare, försÀkringsbolag, banker har nÄgra bekymmer att hantera saken.