đŸ„¶ VĂ€rme

NĂ€r kylan kommer fĂ„r Cemi det hett. Denna vinter har de varit mĂ€rkligt förskonade frĂ„n anmĂ€lningar om att det Ă€r kallt i lĂ€genheterna eller att elementen Ă€r kalla. Detta trots att kostnaden för vĂ€rme verkar ha gĂ„tt ner. Det beror, tror vi, pĂ„ att den ”nya” vĂ€rmepumpen efter flera sĂ€songer Ă€ntligen börjar bli injusterad.

Systemet som bestÄr av ett oöverskÄdligt nÀtverk av flödande vatten, frekvensstyrda pumpar, strypventiler och mystiska förkortningar, Àr i ett skede av stÀndig injustering. Föreningen har kontrakterat en person för detta ansvar och nÄgra av er har haft honom pÄ besök.

Systemet och de enskilda radiatorerna Àr föreningens ansvar. Ni fÄr gÀrna lufta sjÀlva eller knacka pÄ ventilerna om ni vet hur man gör. Ni fÄr inte Àndra pÄ nÄgra andra instÀllningar för dÄ rubbas hela det kÀnsliga systemet och nÄgon kommer fÄ det riktigt kallt.

Ni fÄr ocksÄ mer Àn gÀrna ringa Cemi för hjÀlp. I de allra flesta fall kan vi ÄtgÀrda elementen eller i vissa fall konstatera att ni har det oförskÀmt behagligt trots allt.

Systemet klarar av att hÄlla behaglig temperatur i hela huset, undantaget de riktigt kalla nÀtterna som ÀndÄ Àr rÀtt sÀllsynta. Men man kan inte stÀlla vilka krav som helst. Jobbar man hemma en hel dag och sitter stilla, dÄ kanske man behöver sno en filt om sig Àven om man fÄtt upp rimlig vÀrme i lÀgenheten. Det blir dragigt nÀra fönstren och har man mycket glasyta som hörnlÀgenheterna har, dÄ Àr det helt klart jobbigare. Man kan inte strypa all ventilation. Luften mÄste trots allt röra sig lite grann för komma Ät att vÀrma och sÄ fÄr den inte vara för fuktig.

Man fĂ„r gĂ€rna Ă€ven komma ihĂ„g att vĂ€rmen Ă€r vĂ„r utan konkurrens största regelbundna kostnad. Kring 2 miljoner kronor per Ă„r eller 7500 kr per lĂ€genhet.

PĂ„ vĂ„r hemsida har vi nyligen uppdaterat informationen om vĂ€rme.