Börja sortera organiskt avfall

Sedan länge skiljer du hushållssopor från glas, metall och tidningspapper mm. Nu ska du också sortera ut ditt organiska avfall.
Det tjänar du på! Över 300 000 kr per år betalar föreningen i sophämtning. Men för organiskt avfall kommer vi inte att betala någonting. 
Det finns ett antal kostnader som de boende direkt kan påverka. Värme/varmvatten är den viktigaste. Nummer två är soporna och nu är den lättare att sänka än någonsin tidigare. 
Detta kommer med säkerhet att få utslag på föreningens resultat dvs lägre avgiftshöjning dvs högre värde på bostaden. Så hämta en broschyr och läs om din insats för föreningens ekonomi och för miljön.
Korg, påsar, skrapa, skruvar och broschyr
Ni som kom till invigningen fick champagne, snittar, rabatter… och en korg i brun plast. 
Dessa 5 saker, korg, påsar, skrapa, skruvar och broschyr, står fortfarande framställda i soprummet – bara att hämta. Vissa har haft turen att få dem utdelade till dörren. Vissa uppgångar har fått dem framställda i entrén. Övriga får hämta själv i soprummet.
I broschyren står beskrivet vad betraktas som organiskt avfall, hur mycket du ska fylla påsen m.m. Läs noga. Framförallt är det viktigt att avfallet inte är för blött för då kan påsen gå sönder. Låt det rinna av i vasken. Till hjälp har du den blå skrapan.
Korgen kan du med skruvarna sätta upp korgen på insidan av en skåpdörr. Den är särskilt byggd för att luft ska kunna flöda runt påsen och hålla den torr och hel, men andra lösningar fungerar säkert bra också.
När påsarna är slut hämtar du nya i soprummet. Styrelsen beställer nya vid behov.
Geografi
Det gamla "miljörummet", som vi kallade det, är kvar och här har vi fortfarande insamling för glas, wellpapp och grovsopor. Det är inte skrivet i sten hur det kommer se ut i framtiden. Även cyklar planeras ju flytta in i detta rum i samband med gårdsombyggnaden.
Det nya soprummet ligger på Borgmästargatan 9, på andra sidan entrén till det gamla. Det finns en port från gatan och en port från trapphuset och i båda kommer man in med sin blipp.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *