Brand på vinden

Nej, det är fake news, men som vanligt finns det en gnutta av sanning. Och farhågorna är ständigt närvarande.

Lägenhetsbranden för några år sedan är färsk i minnet, men någon större brand har vi än så länge inte upplevt i Ljuset. Att det händer titt som tätt i vår närhet behöver vi inte ens titta i tidningen för att veta.

När man ser en askkopp på vinden blir man därför lätt skräckslagen. Det är att utmana ödet. Några steg längre bort är branddörren uppställd.

Rökförbud råder i alla föreningens gemensamma utrymmen, utom gården.

Alla dörrar på vinden är branddörrar som ska hindra branden från att sprida sig i hela huset. Nyligen renoverades flera av dem och murverket omkring. Tyvärr ser man ofta att de står uppställda med tegelstenar e.d. Om du ser en uppställd dörr ska du stänga den. Det är också enligt lag förbjudet att förvara brandfarliga kemikalier på vinden eller i säkerhetsförråden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *